Hoe worden de brandstofkosten per kilometer vastgesteld?

Bij de huidige abonnementen (Soms, Regelmatig, Vaak) zijn de benzineprijzen verweven in de kilometerprijs en worden ze niet los gefactureerd. Voor oudere abonnementen geldt dat de kosten voor brandstof (benzine / diesel) door Greenwheels wordt betaald en achteraf per gereden kilometer aan je wordt doorberekend. Dit gaat op basis van een brandstofvergoeding per kilometer en per auto type, die per kwartaal wordt aangepast aan de hand van de dan geldende brandstofprijzen. In maart 2018 was het brandstoftarief voor de stadsauto €0,0948 en de stationwagen & bestelbus €0,1501 (inc. BTW) per kilometer.

Bij sommige abonnementen zijn de benzineprijzen verweven in de kilometerprijs, bij andere abonnementen worden ze los van de km prijs gefactureerd. Voor ieder abonnement geldt dat we ze aanpassen aan de actuele prijzen. De prijs kan dus omhoog of omlaag gaan, maar je betaalt nooit teveel.  
 
De brandstofvergoeding hangt van verschillende factoren af: de rijsnelheid, rijstijl, de bandenspanning, waar klanten tanken (bij een bemand tankstation langs de snelweg of een onbemande tankstation, zoals Tango).

Greenwheels heeft de mogelijkheid om begin januari/april/juli/oktober prijzen te kunnen aanpassen.

Niet tevreden over het antwoord?

Stuur ons een bericht of bel met onze klantenservice op 088 2100 100

Klantenservice

We staan altijd voor je klaar!

Bel ons op 088 2100 100
lokaal tarief

Veelgestelde vragen